Cherry Hill Mall Parking Structure

Location:

2000 Rt. 38, Cherry Hill, NJ
 

Precaster:

Nitterhouse Concrete Products, Inc., Chambersburg, PA
 

Owner:

PA Real Estate Investment Trust (PREIT), Philadelphia, PA
 

Architect:

Walker Parking Consultants/Engineers, Inc., Wayne, PA
 

Engineer:

Walker Parking Consultants/Engineers, Inc., Wayne, PA
 

Contractor:

Torcon, Inc., Red Bank, NJ
 

Project Scope

Sq. Footage:

121,531
 

Levels/Floors:

Grade Plus 2 Elevated Levels
 

Resources

 
 
 
 
 
 
Cherry Hill Mall Parking Structure
Cherry Hill Mall Parking Structure
Cherry Hill Mall Parking Structure
Cherry Hill Mall Parking Structure
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The new Cherry Hill Mall — quickly becoming known as South Jersey's fashion destination — is the dominant center in a densely populated area that boasts the highest gross volume in the region. Approximately 25% of the households earn $100K+ within five miles of the center; half of which exceed $150,000 per year, which is why the center is home to the most profitable flagship department stores and specialty retailers in the market; including the number one Macy's in the region. The entire $220 million redevelopment was completed in 2009, transforming the center into an elegant, contemporary classic shopping and dining experience, adding Nordstrom and other high-end stores and first-to-market restaurants to the mix.

Built to serve shoppers, an equally impressive precast concrete parking structure was designed to provide 344 total parking spaces on grade and on two elevated levels. This striking structure stands next to upscale retail store, Nordstrom, and the location warranted building an exceptional facade; which is why precast concrete was selected as the building material to use.

The color and finish of the parking structure were chosen because they complement the finish on the existing structures at the site. The light-colored exterior spandrel panels and columns were cast using white concrete and finished with a combination light and medium sandblast alternating between two horizontal reveals.

The open design of the 121,531 square foot structure also allows natural light and air to flow through. Attractive, high-end, glass-enclosed elevators and stair towers allow shoppers to easily and conveniently exit and enter the parking deck, and highlight the clean lines of the precast stair units.

In addition to the parking structure, two matching precast concrete pedestrian bridges were constructed to connect the parking structure to the mall. One bridge enters the Nordstrom store, and the other adjoins another area of the mall.

 
Back to